Trotuarele rulante thyssenkrupp ce fac legătura intre Gara de Nord, Gara Basarab, metrou şi staţia intermodala de pe Pasajul Basarab sunt functionale !

Īncepānd cu data de 3 Noiembrie 2013, cele sase trotuare rulante thyssenkrupp ce deservesc transportul calatorilor intre Gara de Nord, Gara Basarab,staţiile RATB intermodale de pe Pasajul Basarab si statiilor Metrorex Gara Basarab au devenit functionale.

Inaugurarea a fost facuta de Primarul General, dl. Sorin Oprescu, in prezenta autoritatilor din Primaria Capitalei si a constructorului Pasajului Basarab, Asocierea Astaldi-FCC.

Trotuarele avand o lungime de 80 metri fiecare, fiind paralele, trei pe fiecare sens, vor transporta in ambele sensuri, calatorii intre Gara de Nord si zona Garii Basarab, avand o viteza de 0,5 metri pe secunda, capacitate de transport de pana la 6.000 de pasageri pe ora si sens.

Cele sase trotuare rulante, produse la fabrica thyssenkrupp din Spania, sunt pentru conditii de exterior, avand de asemenea senzori pentru prezenta pasageri.
thyssenkrupp Elevator stabileste inca un record in Romania, cele 6 unitati fiind unicat in tara, avand cea mai mare lungime (80 metri/unitate) si cea mai mare latime (1,20 metri), astfel reusind sa ne depasim propriul record anterior, trotuarul rulant de la Aeroportul Henri Coanda Bucuresti-zona sosiri- unde se afla in functiune echipamentul de 75 metri lungime.