Ştiri

Noile tehnologii sunt create pentru

07.06.2016 08:29

Noile tehnologii sunt create pentru a spori capacitatea și a reduce stresul la stațiile de metrou din întreaga lume.

  • dezbatere exclusivă a grupului pentru a discuta cele mai recente tehnologii în vederea transformării stațiilor de metrou
  • Sistemul MULTI Elevator fără cablu are potențialul de a redefini infrastructura existentă
  • MULTI permite crearea liniilor noi de trenuri sub cele existente, sporind și mai mult capacitatea

Liderii-conducători de la Transport for London (TfL), London First, Arup, WSP, thyssenkrupp și Weston Williamson s-au adunat astăzi la Londra într-o dezbatere exclusivă pentru a discuta despre cele mai recente tehnologii pentru transformarea stațiilor de metrou și a le aduce în concordanță cu cerințele secolului XXI.

Creșterea populației si urbanizarea, care aduce ca niciodată tot mai mulți oameni în orașe, stațiile de metrou - care sunt pulsul palpitant al vieții urbane, transportarea oamenilor de acasă spre locurile de muncă si alte destinații zilnice - se confruntă cu provocări fără precedent pentru mobilitate și eficiență. Numai în Londra populația este în creștere la o rată de 1,5% pe an, atingând aproape 8,6 milioane în 2015. Punerea în aplicare a noilor tehnologii la principalele hub-uri de transport urbane este esențială pentru a aduce oamenii din punctul A în punctul B cât mai eficient posibil.

Dezbaterea de astăzi are loc la un moment important, deoarece presiunile asupra metroului londonez - cea mai veche rețea de transport subteran din lume - continuă să crească. Numărul pasagerilor a crescut cu 33% în ultimul deceniu și aproximativ 1,34 miliarde de pasageri folosesc metroul în fiecare an. Pe măsură ce evoluează stilul de viață al oamenilor, iar navetiștii încearcă să obțină un echilibru mai bun între viața profesională și cea privată, centrele de transport se dezvoltă din ce în ce mai mult în locurile de vânzare și de alimentare publică; locurile, unde oamenii doresc mai degrabă să rămână, decât să plece repede. Asta este foarte evident în așa locuri, ca stațiile de metrou Waterloo și King's Cross, care au devenit centre de interacțiune umană, unde oamenii se pot bucura de un mediu confortabil pentru așa activități ca plimbări și odihnă.

Totuși, deplasarea ușoară și eficientă a oamenilor în jurul rețelelor de transport nu este o sarcină ușoară. Stațiile de metrou sunt niște infrastructuri complexe, care conectează mai multe linii de cale ferată suprapuse într-un spațiu foarte restrâns. Cea mai aglomerată stație de metrou din capitală, London Waterloo, manevrează 95 de milioane de pasageri în fiecare an, iar cea mai adâncă platformă din rețea este la 58 de metri sub nivelul străzii, la Hampstead. Timpul de comutare și confortul pasagerilor ar trebui să se afle în fruntea tuturor considerentelor pentru reproiectarea acestor stații de metrou și de cale ferată pentru a se asigura că acestea pot satisface nevoile călătorului de azi.

Comentând dezbaterele grupului, care au avut loc la întâlnirea prezentă, Chris Williamson, co-fondator și partener al firmei de arhitectură Weston Williamson + Partners, a declarat: "Scufundarea originală a liniilor de tren în subteran a fost absolut revoluționară pentru perioada sa, dar întrucât cererea de călătorii continuă să crească, nu este surprinzător faptul, că amplasarea acestor linii sub pământ face incredibil de dificil pentru dezvoltatori să le modernizeze conform cerințelor actuale de acces și capacitate. Pentru majoritatea navetiștilor la fel de important este accesul rapid și confortabil la cea mai adâncă platformă, deoarece este un mod de mișcare rapidă de la stația A la stația B. Tehnologia ascensorului fără cablu, precum sistemul MULTI, proiectat de compania thyssenkrupp Elevator, are potențialul de a redefini infrastructura existentă și a deschide niveluri fără precedent de acces atât între platforme, cât și de la platforme la suprafața pământului Acest tip de inovație este esențial pentru design-ul viitor al orașului și ar putea oferi o soluție de schimbare a regulilor jocului pentru a rezolva problemele de mobilitate, cu care se confruntă atât de multe rețele subterane. În plus, ar putea permite o creștere suplimentară a stațiilor sub pământ, făcând posibilă construirea unor noi linii de tren sub cele existente, pentru a mări și mai mult capacitatea lor".

MULTI este una dintre soluțiile cheie, discutate în dezbaterea de astăzi a grupului, primul ascensor orizontal/vertical "Willy Wonka" din lume, care poate deschide literalmente noi direcții de deplasare în hub-uri de transport subteran. MULTI rupe tradiția de 160 de ani a ascensoarelor cu cablu și a fost proiectat pentru a majora capacitatea arborilor de călători până la 50%. El face acest lucru permițând mai multor cabine să călătorească în condiții de securitate pe un arbore și pe altul într-un singur circuit continuu, la fel ca o navetă circulară. Singura diferență vizibilă pentru pasageri este că ușile se pot deschide la fiecare 15 - 30 de secunde.

Andreas Schierenbeck, CEO (Directorul General Executiv) al companiei tehnologice lider thyssenkrupp Elevator, a adăugat: "MULTI a fost inițial dezvoltat pentru clădiri înalte, pentru dublarea capacității ascensorului, pentru reducerea suprafeței ascensorului și pentru mișcarea verticală și orizontală cu scopul de a permite arhitecților să construiască structuri mai înalte, mai creative și mai ușor de utilizat, dar conceptul său îl face, de asemenea, să fie o soluție primordială la provocările stațiilor de metrou. Dacă s-ar aplica, aceasta, fără îndoială, va schimba fața rețelei de transport din Londra și va consolida poziția Regatului Unit în fruntea inovațiilor globale. Totuși, aceasta oferă și o soluție practică, care ar putea facilita aglomerația în zeci de rețele subterane din întreaga lume; o idee, care te face să-ți dai seama de potențialul său de a fi una dintre cele mai revoluționare evoluții noi ale timpului nostru".

Participanții la dezbaterea de astăzi a grupului sunt:

  • Lauren Sager Weinstein, șef de analiză și experiență a clienților la TfL
  • Baroneasa Jo Valentine, CEO la London First
  • Richard De Cani, lider senior la Arup
  • Rachel Skinner, director de dezvoltare la WSP și experți în orașe inteligente
  • Andreas Schierenbeck, CEO al al companiei thyssenkrupp Elevator
  • Chris Williamson, partener la Weston Williamson + Partners

În prezent MULTI se află în curs de instalare pentru a iniția etapa de testare la turnul multifuncțional thyssenkrupp’s Test Tower. Prima instalare de lucru este așteptată în 2017.

Un videoclip al conceptului MULTI for Metros poate fi vizualizat aici: http://www.thyssenkrupp-elevator.com/Home.2.0.html

Sus
Toate drepturile sunt protejate 2018 © thyssenkrupp Elevator
Marcă comercială|Condiții de folosire|