Ştiri

Său de testare Rottweil

08.09.2016 08:34

thyssenkrupp începe instalarea unei fațade-record la turnul său de testare Rottweil.

  • A fost demarată asamblarea unei membrane externe speciale pentru turnul de 246 de metri
  • Cel mai mare proiect de acest gen din lume, care a bătut recordurile la materiale, mărime și asamblare

Lucrările de construcție a turnului de testare al companiei thyssenkrupp Elevator din Rottweil merg bine cu instalarea fațadei distinctive PTFE (politetrafluoretilenă) a turnului, considerată a fi cel mai înalt proiect de acest gen din lume.

La instalarea turnuuil de 246 de metri e prezentă o întreagă echipă de planificare cu provocări unice. Pentru ansamblarea membranelor sunt folosiți numai tehnicieni special instruiți, care sunt autorizați să facă instalații la aceste înălțimi. Utilizând două platforme mobile, aceștea măsoară exteriorul și fixează distanțierele și țevile pentru montarea membranei. Separat, fațada va fi asamblată în trei părți și instalată de sus în jos. Datorită graduării treptate a membranei, turnul va apărea aproape opac în partea de jos și va deveni mai transparent spre partea de sus, unde țesătura este cu ochiuri largi..

Membrana de 17.000 de metri pătrați este fabricată din sticlă PTFE, care este utilizată pentru prima dată în această formă. Țesătura este produsă în benzi de trei metri, care sunt sudate ulterior între ele pentru a forma secțiuni de membrană mai mari. Țesătura din fibră de sticlă acoperită cu polimer este un material extrem de complex, care este de lungă durată, cu autocurățat și, în afară de a-i reda un aspect distinctiv turnului, îl va proteja de radiațiile solare intense și va reduce mișcarea clădirii prin combaterea forțelor vântului. Acesta a fost testat pe scară largă într-un tunel de vânt și certificat de un organism independent de experți.

Pentru echipa de planificare din 29 de membri ai Taiyo Europe, responsabilă de fabricarea și asamblarea membranei, turnul de testare este special în toate privințele: "Faza de planificare și asamblare au însemnat noi provocări pentru noi, deoarece cerințele și specificațiile sunt în întregime unice. Noi, cei din Taiyo Europe, suntem mândri să participăm la acest proiect unic ", spune Hubert Reiter, director manager la Taiyo Europe.

"Suntem incântati că, cu instalarea membranei exterioare, lucrările de constructie pe turn se apropie de finalizare", a spus dr. Christian Ruf, primarul Rottweil. Lucrarea experților din Taiyo Europe, care au furnizat arhitectură textilă pentru proiectele renumite, precum Millennium Dome din Londra, Aeroportul San Francisco, Pavilionul german la Expo Milano și Arena Mercedes-Benz din Stuttgart, atrage un mare interes public în Rottweil. "Locuitorii și numeroșii turișt,i care au vizitat Rottweil, încă de la începutul construcției turnului au început să aștepte cu nerăbdare ca să vadă aspectul final al noului nostru punct de reper".

Dat fiind, că lucrările de construcție se desfășoară conform programului, operațiunile de testare de la turn sunt programate să înceapă în decembrie 2016. În mai 2017, turnul va fi deschis și vizitatorilor. "Pentru thyssenkrupp Elevator, turnul de testare din Rottweil va juca un rol cheie în implementarea strategiei noastre globale de inovare, care este crucială pentru succesul companiei", spune Andreas Schierenbeck, CEO la thyssenkrupp Elevator. Împreună cu fabrica de ascensoare din Neuhausen auf den Fildern și ca parte a rețelei globale de cercetare și dezvoltare a companiei, turnul marchează zona ca centru de inovare pentru tehnologia ascensoarelor din Germania. Aici vor fi explorate, dezvoltate și testate soluțiile inovatoare de mobilitate ale viitorului, pentru a face ca orașele să fie cele mai bune locuri, unde s-a trait vreodată.

Împreună cu antreprenorul general Züblin, thyssenkrupp a început construirea turnului de testare a lifturilor în 2014. Tehnologiile care vor fi testate aici includ ascenorul MULTI, cu trei dintre cei doisprezece arbori ai turnului rezervați noului sistem de ascensoare. Prin intermediul tehnologiei Maglev de la Transrapid, MULTI oferă o serie de avantaje: designul fără cabluri permite mai multor cabine să funcționeze într-un singur canal, crescând capacitatea pasagerilor pe arbore cu până la 50% și, în același timp, reduc amprenta ascensorului Într-o clădire la jumătate. În plus, ascensoarele se pot deplasa atât lateral cât și pe verticală fără limitări în înălțime, deschizând aplicații complet noi și posibilități arhitecturale fără precedent.

Sus
Toate drepturile sunt protejate 2018 © thyssenkrupp Elevator
Marcă comercială|Condiții de folosire|